jag borde...

packa min skolväska (..ehm... ja, jag vet att det låter som om jag går i fjärde klass, men vad ska jag skriva då??)
läsa igenom s 815-831 i The Allyn and Bacon Guide to Writing (jag ska BRÄNNA den när kursen är över, inte sälja den, inte spara den, inte GE bort den... nej, jag ska döda den....)
fundera ut vad jag ska ha på mig imorgon.
packa min väska till hemresan imorgon... yes, am leeeeeaving malmö för eggbyt. men sticker tillbaka på söndag, så det blir en helg hemma med familjen och hundarna och vännerna. jag har ju inte varit borta så jkla länge, men det ska bli mysigt iaf..
klyftan går just nu igenom sina bankpapper. stackarn...


image958

detta är en riktigt snygg bild på turning torso... jag tror det är klyftan som är fotografen.

en 200 grams chokladkaka senare


nu är jag klar med min summering, klyftan har läst igenom den och gett tummen upp.
jag har också lyckats trycka i mig en stor maraboudaim.  :(

image957

to do today

klyft har sprungit iväg till jobbet och nu sitter jag här själv (Christine har stuckit till England i några dagar) och kämpar mot ett godissug som sakta men säkert driver mig till VANSINNE. snart, snart springer jag ner till affären som ligger precis under oss och köper en påse med sourcream chips. och en daimchoklad. och kanske glass.

ååååååååååååååååååååååååååååå (!)

jag har en del att göra idag (förutom att blogga och kämpa emot alla mina cravings). det ska städas här i lägenheten, jag ska plocka ur tvätten ur tvättstugan och framför allt; jag ska skriva klart den två-sidiga summeringen av kapitel ett i R. L. Trasks bok The basic language
Senare idag ska jag möta upp KLyftan efter jobbet och sen ska vi iväg och äta sushi, något som Klyft varit sugen på länge..

117834-956

tamara

117834-955

fick jag träffa förra onsdagen. hon är fin hon...


det här med uppdateringar...


har varit lite svårt senaste tiden. men jag ska bli duktig nu. :)

fucking jvla...

jag håller på och fipplar med en liten skrivuppgift som ska in imorrn.

:(

jag har glömt hur man gör det här!

lägenheeeeten

jag ska bo i ligger inte långt från södervärn, den är stor och rymlig (en tvåa) och har en intressant färgkomposition :)  det ska bli kul att sätta tänderna i den och göra den till min... Det kommer dock kännas lite underligt att flytta från C&C till en egen, stor lägenhet. så jag har bvestämt att julia får göra sin systerliga plikt och flytta ned till mig..  :)

image954... klyftan har lovat att hjälpa mig med köksluckorna..  :)

alltså


jag menar egentligen inte att klaga. på något sjukt sätt ser jag framemot att få jobba hårt. men som jag sa till c&c; precis som man får träningsvärk om man kör ett stenhårt styrketräningspass efter en längre tid av stillhet, lär jag få "träningsvärk" nu. jag har inte pluggat på fyra år!
nej. nu ska jag hälla upp lite juice, skriva ner en lista på VAD som ska göras och i vilken ordning och sen sätta igång.

image953

will i survive?



...ja, det är tamigfn frågan.

så. andra dagen i skolan.
Introdution to English studies.
2 timmar.

vår lärare/handledare/föreläsare - kalla det vad ni vill - Filip Klöver (som han heter om man översätter hans namn till svenska) är fantastiskt rolig, bjuder på sig själv i stora mått och är duktig på att föreläsa/ lära ut. Han har ett väldigt målande språk, så trots att han talar engelska förstår man utan några större svårigheter. Under de två timmarna vi satt i sal 307 idag, lyckades han prata om allt från olika språkteorier, till VAD språk egentligen är, han lyckades lägga en filosofisk touch på det hela genom att dra upp platon och sokrates, och vi gick DESSUTOM igenom den indoeurpeiska språkfamiljen och hur man kan se att språk är besläktade.

PHU

"this course is pretty intense"

no shit?!!!!

till på onsdag ska vi ha hunnit läsa några kapitel i en av våra böcker (en bok på engelska alltså. det är inte bara att läsa de förbannade kapitlen EN gång, för att förstå dem måste jag läsa dem flera gånger och samtidigt ha en engelsk-svensk ordbok i knät..)  vi fick också ett häfte av honom. De sista två sidorna i det här häftet var en kortare historia, den vill han att vi läser igenom och sen skriver -högst-  2 sidor om, våra tanker, åsikter, intryck, etc etc... Och, ja just, de andra sidorna i häftet är det också jättebra om vi läser igenom!

det är som sagt till på onsdag. och det hade väl inte gjort mig så mycket om vi nu inte redan har uppgifter till imorgon tisdag.

det är nämligen så att vi läser två "moment"  parallellt. FÖRUTOM Introduction to English studies pluggar vi också Writing & Rhetoric. Imorgon ska jag trippa bort till skolan vid tio och ha 2 timmar writing & rhetoric. writing= ren jvla grammatik. Tills imorgon har vi 10 sidor att läsa igenom och tre uppgifter - exercises - att göra. Just dessa 10 sidor och dessa tre uppgifter handlar om HUR och VAR man sätter ut kommetecken och semikolon korrekt..



eeeehhhhmmmm..............  right.


gode gud.
jag kommer dö.

image952

a bright, windy, sunny day

117834-951

här i malmö blåser det.
konstant. 
(alltså hela jvla tiden...)
 
när man staplar in genom dörren ser det ut som om man traskat rätt genom en cyklon... (ok, det var kanske en mild överdrift..)

step by step



   promenaden hem från skolan idag...

i landskrona

image939 befann vi oss igår, och det var supertrevligt  :)  det var jag, klyftan, christine och en stor tetrapack vin. vi hängde hos några av c&cs kompisar, och christines kompis moa. ja, det var skoj :) 
idag bli det slappsöndag, vi ska inte göra NÅGOT. eller ja... JAG ska bläddra lite i min nya kursbok ch läsa lite scheman och så...men det är inget TUNGT som hänger över mig som jag måste göra. imorrn är jag i skolan  mellan 10 och 12.  imorrn ska jag också träffa anneli på möllan och sen ska vi gå och titta på lägenheten (!!)

ein bier


problemet med studentlivet (även om jag inte levt det överdrivet länge...) är att man för det mesta måste välja det billigaste alternativet. öl är ett billigt alternativ.  
117834-938

men hur ska man göra för att kombinera en hälsosam, sund livsstil med ... öl?  

helg

hm, inte för att veckan varit särskilt ansträngande, men jag är ändå glad att det är helg. helg är alltid kul... :)  ikväll ska jag och christine till möllan med hennes kompisar (klyftan är och hälsar på en vän) och imorgon ska vi till landskorna (!) på kvällen och umgås med några andra vänner till c&c... Ja, helgen kommer bli bra!
Nästa vecka börjar det på allvar och jag ser som sagt fram emot det... jag har saknat skolan, jag har saknat att lära mig saker... min hjärna behöver stimulans! haha, och jag tror den kommer få mer än den bett om...
nej, nu ska jag slita mig från datorn
image937

to survive...

117834-936


äntligen hittade jag en almanacka! nu kommer jag överleva... förutom den så köpte jag också en kursbok, 599 kr.
(PHU!) den ska jag bläddra i under helgen...

min första skoldag..

halv tio imorse studsade jag glatt iväg till skolan med min nya my little pony-ryggsäck på ryggen, håret flätat och ett rött äpple i handen...
or not..


jag anlände precis på minuten (jag fick jogga en kortare sträcka..)  vi var drygt 25 stycken i salen, de tre lärarna (får man säga "lärare" på högskolan?) som höll i introduktionen verkade supertrevliga, den ena - man i slutet av de trettio, iförd slipover, skjorta, slips och glasögon, allt han bar gick i beige och brunt- var precis så brittisk som han såg ut, den andra, en kvinna var liten, blond, trevlig och skånsk och lärare nummer tre hette finnegan i efternamn, såg irländsk ut och VAR också irländsk... 

allt som allt känns det väldigt bra, det kommer kanske bli ganska intensivt men... jag ser framemot det... :) 

image935   

tidiga aprilskämt

image934


banan?  BANAN?????  en sådan vidrig kombination, hur fn kläcker man en sådan ide? 
"och ja, det ÄR FAKTISKT gott" säger de i reklamen. om man i en reklam måste påpeka att ngt faktiskt smakar bra, ja då fattar jag inte poängen med produkten från början...

just nu sitter jag uppe och väntar på CSI miami, jag är så lycklig över att ha tillgång till kanal fem igen!

kvällen,

christine har köpt kakor, yes!  jag som just gjort te. lite kakor måste man ju få unna sig... annars är tanken att jag ska ordna upp mitt liv rent hälsomässigt här i malmö, lite mindre choklad, lite mer motion.. ja, det är PLANEN iaf.

:)

sen är ju kakor väldigt gott.


:)


sen borde jag ju gå och lägga mig hyfsat i tid ikväll, så jag är fit for fight och pigg och klarögd imorgon, men... ja, vi får väl se.


en annan heting

117834-931117834-932

ja... man får ju försöka iaf.  :)

jag väljer hyde framför kelso,

117834-930 alla gånger... det där lockiga håret och sunkiga skägget.. :) heting.. :)

men

image929

nu upptäcker jag att northanger abbey går i repris på ettan.
:)

frukostdags

12.35 vaknade jag idag. vilket inte är så konstigt, igår gick jag ju och la mig vid halv fyra... c&c är återigen i skolan
och jag sitter här i deras soffa och tar det vääldigt lugnt, äter lite frukost, tittar på mtv (Craig David har biffat på sig, men det är lite too much. inte snyggt  :S)  och funderar på HUR ambitiös och aktiv jag ska vara idag... äsch, nej, jag tror jag skippar det. en promenad runt i västrahamnen får räcka :)
 
Imorrn gäller det, det är då min kurs börjar!  (det  är english 1 Carro :) 

älska hth..

image289  detta är världens bästa. länge har jag nu gått och suktat efter body shops body butter, men, då jag planlöst vandrar runt inne på maxi och letar efter tandtråd har jag plötsligt hths produkthylla i ögonhöjd, och jag skådade ljuset   :)  (när jag känner att jag har råd lär jag säkert köpa grapfruktbody butter.. man kan aldrig ha tillräckligt med skor, väskor, jackor ELLER hudkrämer..  :)

kåren

image927

en frusen jordgubbe i ljummet vin, smakmässigt gjorde det ingen skillnad, men det såg ju bra ut... :)  så, nu sitter jag här efter en sen kväll på kåren. jag fick vifta med mitt körkort och antagningsbesked för att komma in (han såg tveksam ut, vakten) c&c halade vant fram sina studentkort och gled in, hälsade lite här och var och drog med mig till baren där en cider kostar 20 kr.
jag hade skoj  :)  det fanns söta pojkar överallt, det var ingen kö till toaletterna och och plånboken mådde bra av de löjligt låga priserna... ja, kåren och jag kommer ha mycket skoj framöver.
annars så... imorgon är det torsdag och eg. min sista fria, lediga dag. från och med fredag kommer jag vara student på riktigt, då börjar det...

ja just det, det roligaste av allt, jag fick ju träffa maina!  

tv 4

image925

visar just nu ett specialavsnitt av mord i sinnet, Tony Hill reser till den amerikanska södern för att vittna om en förmodad seriemördares mentala tillstånd. jag gillar verkligen den här serien, men det här avsnittet ... det är en sådan stereotypisk bild av den här delen av usa de visar upp. jaja, robson green som som spelar tony hill är som vanligt grym.

a lovely lazy day...

den här dagen har varit superskön, jag har strosat runt i malmö, köpt världens sötaste röda kappa (till ett väldigt bra pris får jag väl tillägga) ätit en stor lax och avokado baguette till lunch och bara myst för mig själv... under tiden satt C&C och slet i skolan stackarna. nu är jag och klyft hemma i lägenheten, christine jobbar men slutar vid tio. när hon kommit hem sen är tanken att vi ska dra vidare till kåren, ooo så spännande, jag har alltid undrat vad det egentligen är, kåren..  :)

haha, ja just det! Therese Persson, en gammal klasskompis pluggar i malmö sen en tid tillbaka och vi har pratat lite via facebook och sagt att vi måste ses och så, och när jag kilade runt på stan idag så ser jag henne sitta inne på waynes, det var skoj!  :) 

image924

DET ENDA JAG KÖPTE PÅ JULREAN

117834-923

var den här söta lilla berlocken, och jag älskar den!!

frukost

image922

klyftan har en inspirerande frukostvana, hon gör smothies, väldigt goda smothies. och jag är bara superlycklig :) när jag var yngre älskade jag frukosten, det var ju bästa målet på hela dagen, men nuförtiden, alltså, jag vaknar på morgonen och mat är det sista jag tänker på. sen är frukost så tråkigt! fine, man kan variera den, men inte i oändlighet... men klyftans smothies, ja, det är lyx det! :) då blir det genast KUL med frukost, hur knäppt det än låter. Idag ska jag bestäla kurslitteratur från adlibris, men först sticker jag ner på stan och hälsar på C&C, de sliter med ett oväntat extraarbete stackarna  (mamma, kan man skriva så, extraarbete, det blir ju två a:n i följd?)

malmööööe...

igår steg jag av det jvla öresundståget, (anledningen till att vi hatar öresundståget är att det är trångt som fn och att det finns NOLL utrymme för stora, tunga väskor. dessutom går det så JVLA långsamt) c&c  (carolina och christine) mötte upp vid stationen, där hann jag också krama om cilla innan hon stack tillbaka till danmark. sen tog vi (jag, carolina, christine och mina väskor) bussen till västra hamnen där de har sin lägenhet - världens mysigaste lägenhet btw... och det är så konstigt, nu har jag varit här i nästan exakt ett dygn, men det känns så mycket längre!  det är lätt att känna sig hemma här på hotell CC.  :)

imorse hängde jag på c&c till skolan, de skulle opponera (stavas det så??) på Buppsatser, jag stannade fram till lunch och lyssnade storögt på de olika grupperna när de dissade (de sa snälla saker också...) varandras arbeten, dock i väldigt välformulerade ordalag... Ja, det var skrämmande, det verkade så avancerat, så jkla svårt! och tanken på att träda in i högskolans komplicerade värld: "nu går vi igenom formalian"  "man kan inte ha context som keyword" "här hade ni missat en punkt"  blev plötsligt mycket mer skrämmande...
image921
västra hamnen.
önskar att vi kunde ha det vädret nu...


och

117834-920

grattis mian!! och eftersom du suktar så efter sommaren så ska du få en liten försmak...

sara

117834-309

här var du arton, jag tror det var på min födelsedag, min artonårsdag, den bästa födelsedagen någonsin...
nu, fyra år senare sitter jag i en lägenhet i malmö, redo att kasta mig ut i studentlivet och du har fått en fin fin vacker liten pojke... grattis älskade vän.

rastlös

jag är så rastlös. jag har lyckats packa klart och nu springer jag mest runt som en nackad höna. bläddrar i en tidning, gör en smörgås, går till datorn, släpper ut hunden, går upp på övervåningen, hittar en bok, går ner, kommer ihåg smörgåsen, osv osv... om två timmar går tåget.  :)
117834-919 





......

ja Towa, kom!!!

scones

117834-916 
bakade jag i fredags innan sandra kom. och eftersom jag är nyttig nu så fick det bli grahamsscones...

home sweet home

image915

så... nu kommer jag och Eggby vara åtskilda i minst ett halvår. 
vilken smutsig skylt...
jag bor utanför Skara, en ganska liten stad. Vill man hem till mig kör man ur Skara, passerar Axvall (en liten ort med skola, pizza, bensinmack och ICAaffär) sen kör man genom Skärv, för att slutligen vara framme i Eggby, precis innan Eggby svänger man in på en grusväg, följer den genom hagar och skog och så vips, man befinner sig på Nygården.
Hela den långa, omständiga förklaringen kan man liksom inte dra för människor man träffar första gången. Då tittar de bara undrande på en och man ser hur det ekar i huvudet på dem - Skara sommarland, ja det vet jag ju, men Axvall?  Skärv? EGGBY??
När folk frågar var jag kommer ifrån säger jag vanligtvis Skara, eller att jag bor mellan Skara och Skövde, på landet, och folk nöjer sig, oftast har jag då dock någon vän i närheten som tycker att jag missat en viktig detalj. "men hanna, du bor ju i Äääggby!"  Varpå personen som inte känner mig ser väldigt frågande ut och så får jag dra hela min långa förklaring igen, och tillägga att Eggby stavas med E och inte med Ä.

ibland behöver man få garva åt någonting

 och när jag behöver få skratta, då går jag in på youtube och söker på kathy griffin...

leona lewis

Closed off from love
I didn't need the pain
Once or twice was enough
And it was all in vain
Time starts to pass
Before you know it you're frozen

But something happened
For the very first time with you
My heart melted to the ground
Found something true
And everyone's looking round
Thinking I'm going crazy

But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open


image914

closed off from love. I didn't need the pain. once or twice was enough, and it was all in vain. time starts to pass. before you know it you're frozen... 

precis, precis känns det..







väskor väskor väskor...

117834-913
hanna, du HAR väskor suckar mamma inne på HM. Men visst är den FIN (!) och så värst dyr var den inte heller... Det finns en brun och en vit i samma modell. I tanken har jag redan köpt den bruna...
Det är söndag imorgon. 17.13 på måndag sätter jag mig på tåget (rättelse; jag och min  packning sätter sig på tåget) till malmö, där klyftan möter upp... Första månaden bor jag hos Klyftan och Christine (så jkla schysst av dem!) sen, i mitten av februari flyttar jag in i en tvåa på Rasmusgatan (Kotts syster Anneli ska utomlands ett halvår, så då får jag hyra hennes lägenhet, jag har en sådan jvla tur...)  Allt har liksom löst sig så bra :)
Att jag kan bo med Klyftan och Christine min första tid i Malmö känns så jkla skönt, jag menar Malmö och allt som hör till är helt nytt för mig, de är desto mer erfarna...  :D  Ja, jag ser verkligen fram emot den kommande tiden.

ikväll

image912

tittar jag och pappa på sagan om konungens återkomst.
jag minns hur övertygad jag var om att iaf NÅGON av de många huvudrollsinnhavarna skulle dö i sista filmen. Aragorn, alven i gröna thigts, Sam, trollkarlen ... ja, någon av dem var ju tvungen att dö. När inte det skedde, när de alla stod där så glatt i slutet, när INTE ens Frodo dog trots äckelGollum, trots ett hav av lava... Ja, då blev jag nästan sur. manusförfattaren hade uppenbarligen inte läst reglerna..

introducing;

117834-911 ... baxter. hunden med kanske världens sämsta bordsskick....

117834-910 så, innan jag och baxter tar en lång runda i skogen så får jag snällt hämta sopborsten. och trots att jag muttrar så smått över honom under tiden jag sopar, så är han verkligen världens finaste, sötaste hund. han tillhör farbror per och vi är hundvakt åt baxter när per och familj semestrar på dominikanska republiken. (å!) så nu har vi allt som allt fyra hundar. phu.

jvla morgontrötthet

på fullt allvar, jag avskyr tidiga morgnar! klockan är 9.20 och det är inte tidigt, jag vet... tillståndet man befinner sig i på morgonen när man vaknar har allt att göra med NÄR man gick och la sig kvällen innan. rent mentalt förstår jag det, jag verkar, TROTS det inte kunna förmå mig att krypa i säng tidigare än runt 2.

och jag vet. jvla ilandsproblem.

älska, älska, älska

image908

 den är rolig, ironisk och söt och sådär romaaaaantisk... man behöver verkligen sådana här filmer ibland, JAG behövde den här filmen... man blir glad av den, klyftan, se den!
:)

varför jag älskar HM...

117834-906117834-907117834-905 jag vet, jag vet... de är VITA, TYGskor... inte jättesmart. inte jättepraktiskt. men de var SÅ billiga. och de är så FINA. därför älskar jag hm, det är billigt.
 fine, det kanske inte är världens kvalitet, men det gör inget, jag har inga krav på att de ska hålla hela livet, när de är utslitna har jag ju tvärtom en BRA orsak till att köpa nytt... :)

ganska snart

ska jag hämta upp julia, sen ska vi åka och se ...
image904 "förtrollad" på bio. :D vi såg trailern när vi var på bio i bangkok för några veckor sen och det var länge sen jag skrattade så mycket...

irritationsmoment nr1

image903

vädret är knäppt, det blåser, småduggar lite, helt plötsligt snöar det, sen övergår det i spöregn, så slutar det regna, men så börjar det smådugga igen ... 
och vindrutetorkarna på mammas bil vägrar göra ett bra jobb. de smetar mest ut vattnet över vindrutan och sikten blir obefintlig. och har man lata vindrutetorkare blir man ännu mer irriterad på de där idioterna som bara måste köra om en och skvätta upp smutsig snömodd över hela bilen, så man, såklart, ser ännu sämre.
jaja ... livet är hårt, men jag ska nog överleva  ;)

true, so true ...



Oh no not I, I will survive
Oh, as long as I know how to love
I know I'll stay alive, I've got all
my life to live, I've got all my
love to give
I'll survive, I will survive
I will survive!!!

image902image901 gloria gaynor

imorrn ...

image900

fyller han 2 år.
jag är rädd för att skaffa barn ... jag älskar min brorson så det gör ont. jag är rädd att jag ska älska mina barn till döds, bildligt talat..

vilken liten knubbis han var!!


en promenad i skogen

117834-898117834-897117834-896117834-895
igår bestämde jag, mamma, diwa och izo att vi skulle njuta lite av snön. vilket var tur, för nu finns den inte kvar.

det går sådär med mina måsten. jag ska göra lite te, sätta mig ett tag och sen försöka på nytt... :)

ingefära

image894

pappa dricker ett te kokat på ingefära för att bota sin förkylning. så fort jag känner lukten tas jag tillbaka till thailand och känner ett våldsamt sug efter thaimat. riktig thaimat. vi har en thairestaurang här i skara, och maten är jättegod! MEN den smakar annorlunda. jag önskar jag visste mer om kryddor, ja, om matlagning överhuvudtaget ...

en effektiv dag ...

vore bra ... jag har definitivt en del måsten jag borde ägna mig åt, bl.a ska jag skriva ett brev till kommunal och göra slut med dem (och det är fn på tiden ...) jag måste fixa en tågbiljett till skåne, jag har ett rum som behöver städas (det ska bli skönt sen när jag kan säga att jag har en lägenhet som behöver städas. det låter mycket coolare än ett rum ...) hundarna ska som vanligt ut och tvätt ska hängar och ... ja ... hm, jag låter som en hemmafru  :S


men allra allra helst skulle jag vilja se jane austens "övertalning"  som gick på TV igår. igen.
å, jag är en sådan tönt.


ett, två, tre på det fjärde ...

att dega,

117834-893117834-892117834-890117834-891

som dagisbarnen kallar det, ÄR kul. tycker alexander. och jag. och julia ... och pappa. eller faffa som alexander säger. mamma bakar äppelpaj, kerstin&co. är på ingång, och då blir det fiiika. yummie..

mammas amaryllis ...

image889

rutiner

mitt lilla projekt med att vända tillbaka dygnet går väl inte jättebra ... vad ska jag göra? sätta klockan på 06.00? släpa mig upp och se till att jag är dödstrött vid 20.00? det skulle säkert fungera om det inte vore för en pytte, yttig liten detalj. det finns inte en chans att jag någonsin, ever, skulle kunna ta mig upp tidigare än elva ...

dessutom är jag fortfarande sugen på kola.

jag och mamma ska ut på promenad snart. det ska bli skönt med luft ... här snöar det, och (det är fantastiskt!) snön täcker faktiskt marken! man ser inget dött gräs, ingen gråbrun, lerig  massa, inga förmultnade löv. ett 3 cm tjockt snötäcke gömmer allt det där ...   (TACK!!)

image888
(mamma är fotografen)


sååååå sugen på choklad

image887

på allvar, jag dör här ...

Stopp, stopp, stopp!!!

här på nygården städas julen nu undan, igår åkte granen ut  (jag lyckades undvika att vara närvarande, tack och lov, finns det något tråkigare?) och idag slängdes de hyacinter som tappat livsgnistan, mamma bytte dukar och små tomtar i porslin packades ner med tidningspapper.
det gör mig lite ledsen, helst skulle jag vilja sätta upp en stor mental STOPPskylt, släpa in granen igen, tugga i mig pepparkaksdeg och börja koka kola ... 
det blev ju inte så mycket jul för mig och syster i år, vi landade i sverige en vecka innan julafton och hoppade rätt in i julkarusellen.  vi missade första advent, lucia och alla de där små, mysiga julkänningarna man får ...
jag är inte färdig med julen än.


:(

funderar allvarligt på att koka mig lite kola sen ... 

....




image886

julafton på nygården


mutter 2

image870

jane eyre, en klassiker, en romantisk, historisk roman... jag har läst den ett flertal gånger och nu idagarna har det gått en filmatisering på ettan.
SOM SUGER!

jag blir irriterad bara jag tänker på det, de förbannade skådespelarna spelar över så kopiöst...  :(

äh ... jag får väl bara acceptera att jag och den här regissören hade ganska skilda ideer om romanen jane eyre...
 

no power

image885

strömmen gick förut.
att bo på landet har sina för- och nackdelar, onekligen ... 

nu är det extreme makeover, home edition på trean.  det programmet är bara så otroligt ... amerikanskt.
och jag sitter där och suckar lite och himlar med ögonen ... men lipar ändå värst av alla i slutet ... 

veckodagar

så. dags att sparka av sig tofflorna och krypa ur pyjamasen, dags att sätta lite fart på den här lördagen ...

när jag är ledig en längre tid tappar jag veckodagarna helt, det är lite trist ... när man gick i skolan (eller hade ett måndagtillfredag jobb) så får dagarna en speciell innebörd. måndag ÄR pest. tisdag också. onsdag, ja, fortfarande pest, men då har måndagsdepressionen iaf börjat ge vika en liten aning ... torsdag, ja, torsdag kan man nästan kalla fredag ... och fredag ... freeeeedag. vilken underbar dag. speciellt fredageftermiddag (eller när man nu slutade på fredagar) en hel vecka var avklarad och en hel (wow, hela två dagar..) helg låg framför en ... lördagar, ja, då är man ju fortfarande mitt i helgen, så lördagarna gillar vi ...  söndagar däremot. det är på söndagarna måndagsdepressionen alltid börjar ...

och idag är det alltså lördag ...
men det känns inte ...

en farmor som kan sticka...

image883

... är guld värd. bilden ovan är från julafton, julias fina tumvantar har hon fått av farmor, jag ska få ett par likadana ... i höstas stickade hon två sjalar av gutegarn (gotländskt garn som mamma köpte när de var där)  de var också fantastiskt fina. hon är själv sällan nöjd, det är ofta någon maska här eller där som inte blev bra ... och är vi inte nöjda så gör hon så gääärna om dem ... jag kan aldrig se de där felande maskorna och jag är alltid nöjd. och glad. och tacksam...

tack farmor

det bästa (iaf nästan ... ) med arnfilmen

image882

... var alex wyndham som spelade arns väpnare i det heliga landet. han medverkade i 10 minuter och hade ungefär 4 repliker, MEN OH, det var de repliker jag och anna hörde bäst ... han var så fin ... (mindre smickrande kort dock, jag VET) 

inte ska vi lämna medeltiden än...

image881
"LADYHAWK
Amerikansk romantisk äventyrsfilm från 1985. Tjuven Phillipe Gaston lyckas fly från en fängelsehåla och jagas av biskopens män. Han blir vän med kapten Navarre som också jagats av männen i två år på grund av att han fått Lady Isabeau att ge sig i väg med honom, en kvinna biskopen själv hade ett gott öga till. Som hämnd har biskopen uttalat en förbannelse över Navarre och Isabeau, som innebär att Navarre förvandlas till en varg på natten och Isabeau till en hök på dagen. Om de inte kan upphäva förbannelsen som vilar över dem är de dömda att aldrig kunna mötas i mänsklig form. Tillåten från 15 år på bio."

fniss ... det lustiga är att jag sett den här filmen förut någon gång, en sen kväll då jag inte haft bättre för mig.  tanken är väl att den utspelas någon gång under medeltiden, soundtracket däremot, är 80-tal, rätt igenom. hur knäppt är det inte att se en riddare rida in i en borg till takterna av synthmusik?  weird ...  

och ja just det, michelle pfeiffer spelar Isabeu ...

"du din vidriga sverkerhäxa...."

väste jag till anna på väg ut ur biosalongen ...där fick hon ...

alltså, filmen ... hm ... ehm... ... ...  jo, men seeee den ...
det tycker jag   :)
jag kunde inte låta bli att vare sig skratta eller sucka åt vissa saker, men samtidigt hade jag inte varit lika kritisk om det varit en engelsk eller amerikansk produktion. då hade jag inte brytt mig så mycket och kanske kunnat njuta mer av filmen, för det måste sägas, den var grymt snyggt gjord.... 


nu borde jag egentligen gå och sova, det vore bra om jag kunde vända tillbaka dygnet en aning...

och ja, just det, det är fortfarande svinigt kallt här...  :(


jakten pågår

117834-880117834-879117834-878117834-877117834-876117834-875

... hm. det går bara inte bra det här... har testat ck, boss, armanis nya, dolce&gabbana, en dior parfym och stella mccartneys... man mår nästan lite illa efter ett tag alltså... suck. anna hittade en parfym. sandra hittade en parfym.  (visserligen samma som anna, men vaddå, de hittade en de gillade!! hur går det till??) 
sandra sa att hon inte tycker om parfymer som luktar instängt  det tyckte jag var en rätt bra beskrivning... nu ska vi snart iväg och se arnhelvetet...  (den kanske är jättebra, kanske får jag äta upp mina ord... men....suck....)

längtan efter lyx...

image872    just nu ... just nu känns som om ett bodybutter från bodyshop är allt jag behöver ... det är det enda som saknas i mitt liv just nu. ett bodybutter. idiot ...

anna och julia tvingar med mig på Arn....

image871

jag har läst böckerna (.. och de var helt ok..) , och lär säkert därför bli ganska så missnöjd med filmen. men men ... har man nu fått en biobiljett i julklapp ska den väl användas ... har de dessutom lagt ner 210 miljoner på den (jag hoppas verkligen inte att det är en jkla massa skattepengar) ja, då känner man sig nästan tvungen att gå och se den (vilket är typiskt svenskt btw..).
FAST ... främsta orsaken till att jag slår mig ner i biomörkret den här gången, är att han, Arn (Joakim Nätterqvist)påminner mig (så satans mycket!!!!) om någon, jag kan bara inte komma på vem. Det driver mig till vansinne, fullkomligt... filmen är drygt två timmar lång, borde jag då inte kunna komma på vem han liknar?  

terroriserad av barbro...

image874

den här jkla katten alltså...  :S   jag HAR som sagt grav kattfobi, och det har hon uppenbarligen förstått...
man sitter här vid datorn i lugn och ro, sköter sig själv, stör ingen då den där katten hoppar upp på skrivbordet, paraderar fram och tillbaka framför dataskärmen och på tangentbordet, lutar sig fram och NOSAR mig i näsan, slickar på min kind och börjar tugga på min lugg. och jag sitter där och väser maniskt efter mamma så hon kan komma och plocka bort kattskrället...

här är det kallt

image873

riktigt kallt.

ok, det är inte -30, det är inte så kallt att vi kan öppna ett eget snöhotell här i eggby,  men näst intill...
det som gör det här till världens kallaste plats just nu är att det blåser så förbannat... det är en riktig snålblåst som viner och tjuter kring knutarna. befinner jag mig under en mysig filt med nära tillgång till en kopp te och pappas bärbara dator, ja då är det lugnt ... vet jag däremot att jag snart ska bege mig ut på promenad... ja. då är det inte lika lugnt... sandra kommer snart ut med diesel och då ska vi ta en tur med våra respektive hundar.  något som i vanliga fall är mycket trevligt... MEN, MEN men men men... nu är jag rädd att vi kommer dö av förfrysningsskador...


jag är nog ganska ynklig...

cold feets


jag fryser om mina fötter, barbro (lillasysters katt)  äter glitter från granen, jag ska gå ner och koka lite te ...och jag tror jag har feber...  och snart, snart välter kattjveln granen...

image869

doft

117834-865117834-864117834-863117834-862   hm...det är den värsta djungeln av dem alla, parfymdjungeln... jag är på jakt efter en ny parfym, men efter 10 minuter inne på kicks är min näsa helt bedövad, då kvittar det hur många kaffebönor personalen trycker upp i ansiktet på mig, det är som att ha en massiv förkylning minus snoret... SÅ, jag har utarbetat en liten strategi. jag snor åt mig mig tre, fyra "parfympapper"  väljer en parfym till varje, luktar inte på dem utan stoppar ner dem var för sig i en jackficka och - viktigast av allt - ser till att KOMMA IHÅG vilken parfym som är vilken....

jag har testat kylie minogues darling, escadas nya, sarah jessica parkers covet (ingen höjdare..) och marc jacobs daisy...  jag är lite småkär i daisydoften, men än är jag inte klar...  

jag blir kall


ja, klyftan och sara, kenya.... jag blir kall när jag ser rapporter på tv, när jag läser nyheter i tidningen och på internet....kall inombords.. det var ju faktiskt hemma...
image868  

mitt nyår...

jag och anna gick en promenad. vi åt god middag (mammas potatisgratäng, sallad med soltorkade tomater och pappas stekta fläskfilé) tittade på tv. åkte hem till linda (som agerade kombinerad hundvakt och chaufför åt sin familj) där tittade vi på grease, slog över till ettan då malmsjö läste ring klocka ring, skålade i äppeljuice och kollade klart på grease. senare under natten hämtade jag lillasyster vid bussen... det var nyårsafton det. 
en väldigt oambitiös nyårsafton... men det var skönt. att ha lite ro med sina egna tankar.
jag är glad över 2008. som mamma säger, det känns alltid lite bättre med jämna siffror... :)

image867    

gott nytt år!

I wanna take you away, lets escape in to the music...


image866

rihannas nya låt don't stop the music är varken djup eller särskilr originell... men den får mig att vilja dansa hela natten lång...

RSS 2.0