will i survive?



...ja, det är tamigfn frågan.

så. andra dagen i skolan.
Introdution to English studies.
2 timmar.

vår lärare/handledare/föreläsare - kalla det vad ni vill - Filip Klöver (som han heter om man översätter hans namn till svenska) är fantastiskt rolig, bjuder på sig själv i stora mått och är duktig på att föreläsa/ lära ut. Han har ett väldigt målande språk, så trots att han talar engelska förstår man utan några större svårigheter. Under de två timmarna vi satt i sal 307 idag, lyckades han prata om allt från olika språkteorier, till VAD språk egentligen är, han lyckades lägga en filosofisk touch på det hela genom att dra upp platon och sokrates, och vi gick DESSUTOM igenom den indoeurpeiska språkfamiljen och hur man kan se att språk är besläktade.

PHU

"this course is pretty intense"

no shit?!!!!

till på onsdag ska vi ha hunnit läsa några kapitel i en av våra böcker (en bok på engelska alltså. det är inte bara att läsa de förbannade kapitlen EN gång, för att förstå dem måste jag läsa dem flera gånger och samtidigt ha en engelsk-svensk ordbok i knät..)  vi fick också ett häfte av honom. De sista två sidorna i det här häftet var en kortare historia, den vill han att vi läser igenom och sen skriver -högst-  2 sidor om, våra tanker, åsikter, intryck, etc etc... Och, ja just, de andra sidorna i häftet är det också jättebra om vi läser igenom!

det är som sagt till på onsdag. och det hade väl inte gjort mig så mycket om vi nu inte redan har uppgifter till imorgon tisdag.

det är nämligen så att vi läser två "moment"  parallellt. FÖRUTOM Introduction to English studies pluggar vi också Writing & Rhetoric. Imorgon ska jag trippa bort till skolan vid tio och ha 2 timmar writing & rhetoric. writing= ren jvla grammatik. Tills imorgon har vi 10 sidor att läsa igenom och tre uppgifter - exercises - att göra. Just dessa 10 sidor och dessa tre uppgifter handlar om HUR och VAR man sätter ut kommetecken och semikolon korrekt..



eeeehhhhmmmm..............  right.


gode gud.
jag kommer dö.

image952

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0