daily rutin..

nu ar det en vecka sen vi anlande till koh chang - det kanns mkt langre!  Dagarna liksom flyter in i varann och vi har en rutin vi foljer stenhart....  Jag vaknar alltid minst 1,5 timma fore anna, nar hon antligen vaknat till (det tar ocksa sitt lilla tag) och gjort sig i ordning bar det av till vart frukoststalle (da ar klockan vanligtvis elva, halv tolv..)  dar kakar vi musli och yoghurt tillsammans med frukt, jag (eller anna) gar och betalar, han som jobbar dar fragar for tredje gngen var vi kommer ifran (undrar om han han daligt narminne) jag ler, svarar "sweden" och far min vaxel..  sen traskar vi vidare till "var" del av stranden  (manniskor AR verkligen vanedjur..)  Anledningen till att vi gillar just detta stalle ar att det star ett stort trad (inte en palm) dar som ger valbehovlig skugga - varken jag eller anna kan ligga och pressa tre timmar i strack...Kruxet med "vart stalle" ar ju att det inte bara AR  "vart stalle" andra manniskor verkar ocksa gilla skugga...  bla ett gang italienska servitorer som har en tendens att bre ut sig med sitt thailandska harem under namnda skugga och prata och diskutera och skratta hogt konstant, allt pa italienska - vilket kan stora vara svenska nerver ibland....runt 4 kakar vi lunch, runt fem gar vi tillbaka till vart rum, svar over all jvla sand, duschar (utan att sanden forsvinner)  tar det lugnt ett tag innan vi drar ut igen for att kaka middag och kanske ta lite drinkar... de senaste gngerna har vi atit pa ett stalle nara hippiebungalowerna och blivit serverade av - vad vi senare har kunnat konstatera - en kille ikladd tighta shorts med glitter, orhangen och diadem... han ar hur sot som helst :) 
jag kan ocksa tillagga att anna har blivit ganska brun och att jag har fler fraknar an tokyo invanare. no joke.


vi funderar att dra vidare pa mandag - det ska finnas lite lugnare, finare strander mer soderut pa on, vi tankte ocksa ta en battur till oarna runt omkring..
 


strandliv...





att ladda upp bilder ar fn inte latt i det har landet *mutter*....

valkommen hem till oss....

117834-84

koh chang...

= paradiso
Anna ar ratt kul,  nar vi sitter vid stranden ( pa den vita, valdigt VITA sanden) sager hon " just nu, om folk sag det har just nu, skulle de nog bli ganska avundsjuka. det skulle jag iaf."  :) 
Ja. Som sagt. Vi befinner oss pa en tropisk paradiso. I sverige ar det kallt, regningt och jvligt.  mohahahaha.......  :O)

Vi ar inne pa tredje kvallen har pa koh chang, thailands nast storsta o som ligger oster om bangkok.  Vi bor utmed den storsta stranden som heter " White sand beach"  (orginellt ..jag vet.)  De forsta tva natterna bodde vi en billig bungalow PRECIS vid stranden (inte daligt att vakna upp till den utsikten)  Den var val inte jattedyr, men samtidigt ingen direkt lyx, en stor maddrass, tva kuddar, tva laskiga filtar jag for allt i varlden inte tankta anvanda, ett myggnat och en dorr att lasa om allt ihopa. Dusch och toalett fanns lite langre bort (inte helfrascht... har spolar du sjalv. med en liten bunke som ligger i en stor hink med vatten. alltid spannand e om amn skulle lyckas.. :S  )  Men vi ar inte SA  sjapiga, och laget uppvagde mkt. Vi skulle stannat om inte jag just nu sett ut som om jag fatt en allvarlig slang av roda hund.  .....  Jag har sma, knallroda lysande bett over hela kroppen....  loppor har jag kommit fram till.  :S   Jag maste smaka sa jkla gott.......Anna har sluppit mina loppbett, och som hon har gnallt over sina jkla myggbett far vi val vara tacksamma over det...... :)      Sa nar jag gick utmed stranden igar eftermiddag fick jag syn pa ett stalle dar de hade bungalows uppe pa klippor, det sag helt knappt ut, malat i alla mojliga farger, blommor och blomkrukor over allt, sma gngar och trappor...  kortfattat:  det styrs av en overvintrad hippie som missat att 60-talet ar over. Och det ar grymt charmigt... For 100 baht mer an lopp-bungalowen vid stranden fick vi sang, myggnat, egen toa och dusch, balkong och lite JVLA utrymme..sa vi slog till.
Idag, efter att ha spenderat en hel dag pa stranden strosade jag i sakta mak tillbaka till var hippiebungalow, satte mig pa balkongen, betraktade en thailandsk solnedgang, horde vagorna dar nedanfor och bob marley ur hogtalarna i baren. 
klockrent.....  :D    det enda jag kunda tanka var " fn, kotten skulle ALSKAT det har stallet.. "


ni vet nar man borjar overanvanda ord?  Det ord som dyker i varanna av annas meningar ar fortillfallet:  soft, sjalv sager jag laskigt hela tiden...... 

love


jag dansar med smutstvatten..

117834-82

jag och en tom tallrik nudelsoppa..

117834-81

5 dagar i bangkok...


anna dricker melonsmothie...

117834-73

on the go; flyplatser och flyplatstoaletter...


fckingjvla.... :O(

har forsokt skicka ett mail till mamma 17 gnger nu. den har datorn ar inte min van. imorrn ska vi till ett internet cafe. forhoppningsvis gar det da...

ett land av kontraster...

kan man MINST sagt kalla thailand. igar var vi som sagt pa "sydostasiens storsta marknad"  - klassik marknad med sma stand, mkt folk, forsaljare att pruta med, trangt och varmt. Senare pa kvallen begav vi oss in till centrum med skytrain (typ tunnelbana fast en bra bit over jord..) och kom fam till ett av bangkoks shoppingcenter...... och VILKET SHOPPINGCENTER..kunde arligt inte forsta att jag var kvar i thailand.  Pa oversta vaningen lag bion - eller ja, jag tror att det sammanlagt fanns 23 salonger, om inte fler, de som jobbade dar sprang omkring i kostymer och headset.... och vi satt dar i shorts och tshirt och kande oss jvligt malplacerade... Bion borjar, vi satter oss pa vara platser (stolar som gick att falla bakat) och reklamen borjar, det ar dock sa jkla hogt att vi far riva sonder en resebroshyr och stoppa  oronen...  filmen var helt ok och lyckliga och nojda tog vi skytrain tillbaka;

nu behover jag en dusch!!

en mer utforlig redogorelse...

kommer forhoppningsvis har....

kanner redan en djup saknad efter svenska tangentbord med SVENSKA bokstaver...

vi landade igar vid vid halv 3, 3 pa formiddagen thailandsk tid (ni ligger drygt 9 timmar efter - om anna har ratt..)  Vi tar en taxi fran flygplatsen, satter oss i bak, ska spanna fast oss men upptacker att det visserligen FINNS sakerhetsbalten, men inget att spanna fast dem I....  anna sitter och HALLER fast sitt balte hela resan... jag kande att det var lite menigslost... :)  Jag kan dock forsta henne - taxichaufforen betedde sig som om han var med i ett rally, dock ett thailandskt rally med en massa andra bilar som kor bredvid och mopeder som kor emellan bilarna. Undrar hur olycksfallsstatistiken ser ut i det har landet...
Vi kommer fram till guesthouset  helskinnade (FANTASTISKT..)  checkar in, far vara vaskor uppburna (tack, det ar mnga trappor och de ar satans tunga..) det sammanlagda intrycket av rummet (och guesthouset) ar :  inte direkt fladigt, men rent, trevligt och lugnt. och som anna sa imorse nar vi vaknade "jag tror jag ar kar i var golvflakt"  for det ar varmt. varmt och fuktigt... alla ni som varit i Mombasa vet PRECIS vad jag menar. Att duscha ar egentligen ganska menigslost,. men man gor det for att iaf fa kanna sig frasch i ngra minuter...

idag gick vi upp ganska tidigt, at frukost vid nio (god frukost) sen tog vi en taxi till "weekendmarket"  sydostasiens storsta marknad enligt killen i receptionen (en ganska lustig britt..)   - jag vet inte om det stammer, men jag kan iaf saga sa har:  jag tror inte att vi sag allt och hade anna inte varit med HADE jag gatt vilse..  och det fanns sa fina saker!! och sa fina klader!  och de dar forbannade thailandarna gar omkring i sina jeans och ser sma och natta och heltrendiga OCH SVALA ut....  orattvist. :(   det gjorde inte vi (kande oss svala och trendiga alltsa)
vi akte tillbaka till hostelet, sa att vi bara skulle vila lite sen ata lunch. vi vaknade tre timmar och 40 minuter senare.
och nu ska vi ata middag.

sen ar tankarna att vi ska se bio. :)  hoppas bara de inte dubbar filmer har......  taxichaufforen vi hade fran marknaden forsokte lrar mig thai. och det.... gick inte.

jag ar saa hungrig nu!!!

och......

VI AR FRAAAAAAAAAAMME.
och det ar satan sa varmt.. men harligt. 

:O)


vacker, i telefon talandes, liftare

117834-64

final countdown

herregud, bangkok är så nära nu........jag kan fn kan känna lukten av thaimaten och sanden mellan tårna...

kom hem från umeå igår förmiddag efter en lång, dryg, obekväm tågresa..... men det var det klart värt...
står halvdöd på stationen i skövde, tar bussen till axvall, blir hemskjutsad av anna (den raringen) virrar runt hemma, slocknar i soffan efter ett tag, blir brutalt väckt av telefonsignalen, ska sen bege mig tillbaka till skövde och vaccinationsrådgivningen för den sista sprutan  - riskerar livet då jag kör över billingen (fick ligga i 30, det var som om däcken ersatts med skridskor) funderar ett slag allvarligt på att ta bussen tillbaka..... lyckas komma hem helskinnad, kramar pappa som jag inte sett på några dagar och tittar på mammas bilder från dublin - jag SKA till Irland.... 

idag har jag farit runt och gjort en massa nyttiga, ordentliga saker....  köpt våtservetter och shampo och tvättpåsar... glömde dock att köpa solskyddsfaktor och kylbalsam. SÅKLART.


KOMISKT -
söndag kväll, umeå, jag och kott ska ta bussen till stationen och mitt tåg.
och MISSAR DEN.
det gick ingen annan buss som tog oss dit i tid.
kotten sätter av mot stora vägen med orden "vi får lifta!!" 
ngt dör inom mig.
har mnga gånger förklarat för kotten att hennes tendens att lifta med okända människor kommer leda till en förtidig och brutal död.
"ställ dig här hanna!" säger hon och hoppar ut i korsningen, "jag står här"  första bilen kommer och jag viftar lite osäkert med tummen  ( en halv sekund..) " HANNA!!!  sträck ut armen och var lite tydlig FÖRGUDSSKULL!!" jag förklarar indignerat att jag minsan aldrig liftat förut och att jag bara är i nybörjarstadiet och frågar bedjande om vi inte kan ta en liten taxi kanske....  får en blick av kotten och bestämmer mig för att inte yttra ordet "taxi" högt en gång.. nästa bil kommer och jag sträcker ut armen...  och håller den ute i.. ja, minst tre sekunder iaf...


OCH DEN STANNAR!!

weehooo, jag rockar fn på att lifta   =O)

weekend i umeå






långa fikastunder och utekväll med björn och robert på skotsk pub.....  nice  :O)

next stop; umeå..

efter en ngt fetare lönecheck än väntat blev det en spontanresa upp till norrlandet och nu sitter jag här framför kottens brors dator... och jag fick verkligen in en lyckträff, för utan att jag visste det skulle towa (som jag inte sett på ett helt JKLA år!)  och cilla göra samma resa samma helg.  life is great sometimes..... =D
sen hoppas jag att jag inte tagit mig vatten överhuvudet, att jag egentligen borde stannat hemma och förbereda inför resan jag och anna gör på  TORSDAG.
am a mess in my head.
har jag gjort allt jag borde?  är det ngt jag glömt? ngt jag missat?

?????????????????????????????

nothing

den värsta känslan är inte ilska. inte rädsla. inte sorg.
tomhet.
det är värst.
jag är så rädd för tomheten. för ingentinget.

tack, tack, tack!!

.. för alla sms och telefonsamtal och kort (alicia, sara och janne :) ! vad söta ni alla är!  jag gick på rast vid 12 och då hade jag fått sju sms!



så. 21 år.
(HJÄLP JAG ÄR  VUXEN!!!!!!!)

igår var det kalas, moster oh morbror med familjer var här, vi åt kex och smörgåsar med räkröror och  marängswish till efterrätt, gott gott  :)  jag fick en pocketbok, body  butter, pengar och  -  en MP3!!

wehooo!!  äntligen är jag lite hi-tech!!  :)
christian ska få ladda ner låtar till mig ikväll, lucky guy.. :D

NU ska jag unna mig en STOR kopp te och några maränger från igår.. (det bästa med kalas är väl ändå resterna som blir över till dagen därpå..?)








happy birthday to meeee...

117834-48

counting down...



min vackra schäfer... Izo, kallad griso av hela familjen, dont ask me why, det är ju inte direkt smickrande..

nu är det 13 - 13 - dagar kvar.
oh lord.
sweet jesus.
och jvlar!!!!! 
stressen flåsar mig i nacken " du kommer inte hinna, inte hiiiiiiinna, inte för att jag vet vad du har att göra mer, men du kommer inte att hiiiiiiiiiiiiinna.."

GRATTIS SANDRA - fn vad gammal du är nu...  :P

the mission:

U.L.L.A.R.E.D.

"gekås" = stor, STOR outlet affär i det lilla samhället Ullared  (småland) Dit begav sig i tisdags, jag, Julia, christian (Julias boyfriend) , kusin Ellen och Alex (Christians bror) - vi färdades drygt 20 mil, kom fram, insåg att alla i hela södra sverige OCKSÅ hade begett sig till Ullared och Gekås denna dag, vi stod I KÖ för att komma in i affären, kom in efter ett tag, trängdes med 35 000 andra (VANSINNIGA) kunder och andades ut när vi äntligen var klara...

  julia (och vi andra) på väg....

 ellen stärker sig med en hamburgertallrik innan loppet...

  vi hamnar ÄNTLIGEN längst fram i kön...

 ellen kollar in dvd:erna...

 notera våra blodsprängda, trötta ögon..

 måååååål..




är inne på min fjärde kopp te nu.
det här en förkylning från helvetet.




nött och sliten och skavd i kanterna...



så känner jag mig..

sitter här. dricker glögg. snörvlar. huvudet värker. det snöar ute.
behöver en vecka av sömn och ingenting.

paketet till spanien är pooostat. at last.

RSS 2.0