idag

vaknade vi vid tre.
rekord for min del.... (inte for annas dock..)
3 dagar har vi kvar pa Koh Samui innan det bar av till Bangkok - vi ska nyttja dessa dagar val, las:
stranden, stranden, stranden, stranden... :)


OCH..

efter buddornas magiska tradgard (det ar lustigt, man far aldrig ngn direkt bakgrundsinformation pa dessa utflykter, de hivar bara runt en till olika platser, ger en 20 minuter att ta kort och sen bar det av till nasta..) Skulle vi upp MountainViewTop (KONSTIGA namn jag vet...) De forvarnade oss om att farden upp dit kunde bli lite...skumpig.
och DET var ingen overdrift. Maste erkanna att var tur till Koh Samuis hogst top slog ALLT jag varit med om vad galler bilar, daliga vagar och radsla for livet... Vi praktiskt taget klattrade pa klippvaggarna med den dar jeepen och man fick halla fast sig for glatta livet, gjorde man inte det trillade man ur....


Vi nadde toppen och.. ja, utsikten VAR fantastisk, men VEM kan fanga en fantastisk utsikt pa kort?? Inte vi iaf...
117834-182

Sen var det bara att paborja farden nerfor berget, till vart sista mal, den forgyllda BigBuddahn,  farden ner var lika dodsforaktande som den upp, trots det somnade nastan bade jag och anna (!) - den har utflykten borjade ta ut sin ratt pa oss.. Sa nar vi kom fran till stor-buddahn traskade vi upp for alla trapporna,
 tog pliktskyldigast ngra kort, traskade nerfor trapporna igen och smasov pa en bank tills det var dags att aka tillbaka....
that's our day.
:)

magicbuddhagarden... and us..

  117834-178

117834-180

penis-sten, big buddha, elefanter, mountainview..

ja, de hade fasen tryckt in ALLT i vart utflyktsshema..

(ska snart forklara penis-stenen, jag lovar..)

I morse gick vi upp vid 8, vilket ar, tja, mitt i natten for oss nufortiden. Vi skulle namligen pa en heldagstur runt Koh Samui, och verkade det som, titta pa PRECIS allt som on hade att erbjuda i sightseeing-vag..

Forst bar det av till "grandfatherrock". Grandfatherrock visade sig vara en naturlig klippformation som ser ut som ett manligt konsorgan. "En sten-penis" fastslog Anna. (Jag var ganska fascinerad av hur detta kommit att bli en sadan.. turistattraktion. VEM vill ha en stenpenis i sitt fotoalbum bredvid badande barnbarn??) Anna skulle ABSOLUT ha med mig pa kort med stenpenisen, vilket jag vagrde, hon stallde daremot glatt upp....
 zooma in bilden och ni ser grandpapa-rock i bakgrunden..

Darefter akte vi vidare for att se det mumifierade liket av en munk. Han satt bakom glas i skradarstallning med solglasogon pa. Anna ville att jag skulle stalla upp pa kort med honom ocksa. But oh no.. tyckte mest att det var ganska laskigt... Det fanns daremot ett schysst tempel vid samma stopp, sa det tog vi lite kort pa..
 Dessa tempel kan man hitta lite varstans, ibland mitt ute i bushen bland palmer och platskjul. Det ar lite surrealistiskt, de ar valdigt vackra och pakostade och kan samtidigt vara omgivna av en ganska tydlig misar... Knepig prioritering kan jag tycka..

Efter mumien och templet akte vi vidare (i var oppna jeep) mot "the elephantshow" och "the baboonshow" och lite "elephanttrekking".... later valdigt... ja.. stort, men det var det inte. Ska jag vara helt arlig blev jag mest deprimerad och tyckte synd om bade elefanterna och de dar jkla aporna...det var bara ..tragiskt..
Nar vi (antligen) akte darifran hade inte ens halva dagen gatt och det var mkt kvar av var utflykt... next stop:

WATERFALLS
Vilka var vackra, onekligen :) Nar vi skulle ta kort pa det storsta var det dock manniskor som badade i det, ngnstans i mitten.. sa. Haha, de vinkade glatt men flyttade inte direkt pa sig.. Jag och Anna satte oss sen ner och doppade fotterna och svalkade av oss lite - for idag har det varit VARMT, langtade efter en isvak eller ngt kallare.. 

Efter vattenfallen var det dags for lunch - "thaifood" konstaterade anna med skrack i rosten och at enbart ris och kokosnotssoppa med kyckling, hon ar en jkla chicken, aj now.. sjalv at jag glatt friterade gronsaker och roror, det var supergott!
Efter lunchen begav det sig till "magic-buddha-garden" vilket jag maste saga nog var hojdpunkten... I en sanka dar det rann en -back? a? flod? , har sa dalig koll... - fanns det fullt med stenskulpturer forestallande djur och buddhor och ..allt.. Det var gront och lummigt och svalt och vattnet porlade (haver jag ur mig en massa klicheer nu?) och jag och anna sprang vanvordigt runt som darar for att fota varann bredvid alla roliga skulpturer vi kunde hitta.. :)

"det kommer nog inte regna idag.."..

...sa anna forut.
vaaaaldigt dumt av henne.
for nu vraker det ner. igen.

jaja. Tur att vi har vara bocker och vara starbucks.. man kan kopa varldens godaste laxbaguette dar.. :)


Idag ar det den 21 januari (right???) - 7 februari landar vi i GBG.
jag borjar fa lite panik...
Under 2006 handlade ganska mkt om Thailand. Vi jobbade ihop pengar, bokade flyg och hotell, planerade och dromde oss bort...Vi hade ett specifikt mal. 
Nu... nu kanns det lite tomt. Malet uppfyllt.
then what?

jag vet jag vet, " det ar bara att skaffa nya mal hanna!" " tank vilka mojligheter"
trots det sa....

MSN




 mitt mailkonto slutade funka innan vi begav oss till thailand, sa ocksa min MSN, har nu upprattat ett nytt mailkonto, .. [email protected]   om man vill prata lite med mig ngn gang sa.. just nu har jag bara en kontakt och det ar anna. och hon ar valdigt trevlig och sa men det ar inte direkt sa att jag behover anvanda msn for att kommunicera med henne just nu....
BIG LOVE

flakt eller AC...

Vi har precis bytt hotell och da bytt ner oss ganska rejalt i standard och prisklass (sa vi kan shoppa mycket i Bangkok med gott samvete..:) Detta innebar nu, att istallet for AC:n (som var sa effektiv att vi bada blev sjuka) har vi tva, mindre effektiva flaktar..... det kanns som om de bara vispar runt en massa varmluft...Sa varje gng vi kliver in i vart rum kanns det som att ga in i en vagg, en varm, fuktig vagg.... :S   Men men.. kanske antligen kan bli av med min forkylning... :)
Idag ligger molnen tunga over koh samui och jag och anna funderar pa att hyra varsin vespa...


BR*ND

den har resan kom jag faktiskt IHAG kylbalsam.
och tack GUD for det.
om ngn i er narhet NGNSIN kommer med kommentaren "jag ska nog bara smorja in mig i ansiktet och pa axlarna lite.." sla henne hart i huvudet. OM den personen visar sig vara jag, sla mig MEDVETSLOS och las in mig ngnstans tills det blir vinter....


en dag pa stranden..

117834-169117834-168

hon vann... alla tre gangerna..

117834-167117834-166

en vanlig dag pa koh samui...

da vadret de senaste dagarna varit milt sagt sk*t har vi fatt komma pa annat att sysselsatta oss med, tex, bowling..
 anna vann visserligen.. jag gjorde allt for att komma ihag vad towa larde oss pa sin bowlinglektion i kenya, men men... antingen hatar bowlingbanan och kloten mig, eller sa alskar de mig, den har gangen alskade de mig i slutet da jag lyckades med konststycket tre, 3 strikes i rad  :O)  och da kvittade det att anna vann....vi har ocksa, trots att vi sa att vi skulle bli mer ekonomiska, shoppat.. 
 och asgarvat at varldens fulaste skyltdockor under tiden..man skulle kunna skramma barn med dem...
 har ocksa hittaten ny pojkvan, anna berattade att han ar fotbollsspelare, jag kunde konstatera att han var valdigt sot TROTS det...

 sen har vi rojt runt pa koh samuis dansgolv tills sent pa nattenoch traffat svenskar, britter, australiensare, australiensare och ANNU FLER australiensare... Australien bor vara tomt vid det har laget..

mental meltdown..

nastan en hel vecka pa koh samui, OCH
vi kunde sola idag for forsta gngen - anna ser ut som en panda da hon hade pa sig sina solglasogon hela tiden , mohahahaha.. Forresten, har bytt favorit thai-ratt! (det har inlagget kommer MILT SAGT bli rorigt..)  inget mer fried rice! nu ater jag kyckling stekt med cashewnotter och gronsaker (+ ris saklart) ooo sa gott det ar!  Haha, jag och anna blev erbjudna gratis taxi haromkvallen nar vi skulle ut... antingen var vi jattevackra eller sa var taxichaufforen vaaaldigt uttrakad.. Nattlivet har ar toppen, musiken ar perfekt att dansa till - maria du skulle alskat det har stallet! - och drinkarna ar billiga.. det blir en del redbull och vodka, men for ngra dagar sen testade vi lite ordentliga drinkar med paraplyer och blommor och sant darnt.. min drink hette anna banana - jag valden den ENBART pga av namnet... imorrn ska vi till stranden igen, eller ja, anna har sagt att vi maste dit imorrn...
ska fran och med nu uppdatera MKT oftare...

Till Koh Samui

kom vi imorse, det ar koh phangans lite storre granno, har ska vi ta oss i kragen, vilket innebar:
* (lite) mindre shopping
* (lite) sundare leverne 
* ta (lite) fler kort som INTE forestaller mig och anna larvandes runt.. 
* ata ngt annat an fried rice (for min del) och pasta bolognese (for annas del)
* aka pa ngn liten utflykt... vi har hittat en dar man aker runt i ngn slags linbana mellan trahus, vilket vi tyckte lat schysst.. :)
* pressa lite pa stranden sa att vi faktiskt AR brunare an er vid hemkomsten.. :)

japp, det sammanfattar val det mesta.

regnet oser ner har, men det ar ok, klockan ar halv nio pa kvallen och ska man inte ut sa far det regna da..

JUST NU
.... saknar jag hemma och allt som hor till..
kram

nyarsafton..




har i thailand koper du inte en drink, du koper en "bucket" dvs en mindre hink med alkohol, is + valfritt groggvirke, man BOR se till att man ar mer an tva som delar pa en bucket.....vi hade en toppenkvall, mkt dans, mkt galna manniskor och sa traffade vi itay och yaron innan tolvslaget, vilket var perfekt for da hade man ju ngn att pussa pa da klockan slog 12 ;) 

RSS 2.0